25. artikkel bilde lite

Gatekunst-suksess @ Universitetsplassen

Flere tusen mennesker tok turen til Universitetsplassen i Oslo for å få med seg årets Gatekunst-konsert.

Tekst: Siri Hoem Gunnheim
Foto: Annette Elvira Pettersen, Katrine Fagerlid og Levent Ultanur

– Det var en utrolig opplevelse. Jeg hadde litt nerver rett før jeg gikk på, men det gikk fort over. Da jeg sto på scenen var det mange glade tanker i hodet mitt, sier Jonas Benyoub (16), en av deltakerne i Gatekunst 4.

Konserten, som gikk av stabelen 25. august, startet med et DJ-show etterfulgt av sang- og danseopptredener med kjente artister og ungdommene fra årets prosjekt. Jonas fremførte Gatekunst-låta ”Alt jeg vil ha” sammen med Kaveh, og Cezinando.

– Sangen handler blant annet om at når du når dine mål i fremtiden, er det viktig å huske på vennene som alltid var der for deg, sier Jonas, og legger til:

– Det var veldig gøy å opptre foran så mange mennesker. Det var god stemning – både i publikum og bak scenen.

Møtte Kronprinsparet

GatekunstAkademiet er et av fire prosjekter som får støtte av Kronprinsparets fond. Som en del av feiringen av sitt 10 års-jubileum og relanseringen av fondet, var Kronprinsparet tilstede på Gatekunst 4-konserten. Jonas Benyoub var en av deltakerne fra Gatekunst som fikk hilse på Kronprinsen og være med på scenen da hvert av prosjektene fikk overrakt et diplom.

– Det er ikke hver dag du får hilse på Kronprinsen. Han var veldig hyggelig, og det virker som han er oppriktig opptatt av barn og unge. Han sa i tillegg at han likte sangen min. Det var betydningsfullt, sier Jonas.

Hedret danse-venninne

GatekunstProsjektet består både av en musikk- og en dansedel. Sammen med dansegruppa Quick, sto deltakerne fra årets danseworkshop for flere av høydepunktene under torsdagens konsert.

– I tillegg til å være utrolig talentfulle, hadde danserne en stolthet og et helt spesielt samhold som skinte i gjennom da de opptrådte, sier Camilo Heredia, leder og grunnlegger av GatekunstAkademiet.

Et av ofrene i Utøya-tragedien var tidligere Gatekunst-deltaker og fast elev ved Quicks danseskole ”Quickstyle Studio”. Danserne hedret venninnens minne ved å legge røde roser på scenen og med et eget nummer til sangen ”I be missing you” (med Puff Daddy og Faith Evans).

Stolte av ungdommene

Assad Arif og Emire Mulaosmanovic (Emire og Lillebror) er grunnleggere av GatekunstProsjektet og hiphop-kollektivet Forente Minioriteter. Sammen med GatekunstAkademiet var de hovedarrangører av torsdagens konsert. Duoen forteller at de er storfornøyde med arrangementet.

– Det var fantastisk å se alle ungdommene som har vært med så glade. Etter å ha vært spent gjennom hele året, kom endelig den store dagen og det gikk over all forventning.

Artistene opptrådte selv på konserten, blant annet med låta ”Oslo”.

– Selv om det var få mennesker på plassen rett før konserten, hadde vi hele tiden en god følelse, og i løpet av kort tid etter vi starta, var det helt stappfullt.

Et av de beste øyeblikkene var da Kronprinsen sto på scenen og holdt armen rundt skuldrene mine, sier Assad.

Artistene forteller at de allerede er i gang med å planlegge neste runde av GatekunstProsjektet.

– Da vi var på scenen fikk vi litt ”flashbacks” fra Gatekunst 3, men forskjellen var at denne gangen var det enda flere mennesker i publikum. Nå er vi motiverte for å gjøre Gatekunst 5 enda større og bedre, sier duoen.

Camilo Heredia, leder av GatekunstAkademiet sier seg enig:

– Tilbakemeldingene jeg har fått etter konserten, både fra samarbeidspartnere, deltakere, frivillige og ikke minst: oppmøtet og responsen fra publikum, er en bekreftelse på at det er et behov for det vi gjør og at vi har lykkes med det. Vi gleder oss allerede til Gatekunst 5, og alt det spennende GatekunstAkademiet skal gjøre fremover, avslutter han.

Sangene fra del 1 av Gatekunst 4-albumet er nå tilgjengelig på iTunes og Spotify.

[nggallery id=2]

Trackbacks

Add a comment