Om GatekunstProsjektet

Om GatekunstProsjektet

GatekunstProsjektet har siden 2007 vært et årlig arrangert musikkprosjekt for ungdom i regi av musikk-kollektivet Forente Minoriteter. Prosjektet har fokus på kulturell og sosial utvikling gjennom ulike aktiviteter innen musikk, dans og media. Konseptet er bygget på en mentor-ordning der etablerte artister samarbeider med og veileder de unge talentene involvert i prosjektet. Deltakerne melder seg på via gatekunst.net, og blir plukket ut etter en audition. For hvert prosjekt blir det arrangert en konsert og gitt ut en egen CD med ungdommene og de kjente artistene som har vært med.

Historikk:

Gatekunst 1 (2007) involverte 25 ungdommer i musikkworkshop, CD-utgivelse og konsert på Sinsen ungdomsklubb i Oslo.

Gatekunst 2 (2008) involverte 40 ungdommer i musikkworkshop, danseworkshop og CD-utgivelse. Konsert og danseforestilling ble arrangert på Hersleb ungdomsskole med et publikum på ca. 800.

Gatekunst 3 (2009) involverte 50 ungdommer i musikkworkshop, danseworkshop og CD-utgivelse. Konsert og danseforestilling ble arrangert i Sofienbergparken i Oslo med et publikum på ca. 2000. I Gatekunst 3 ble det også laget en egen musikkvideo som har over 80 000 visninger på YouTube.

Til Gatekunst 4 samarbeidet vi med med plateprodusent Julian Alexander og Nasty Kutt fra I.D.A.P Music, om å lede studioworkshops, produsere og gi ut Gatekunst 4-albumet. Til flere av låtene på albumet er det laget egne musikkvideoer. Danseworkshopen i Gatekunst 4 har blitt ledet av dansegruppa Quick (vinnere av Norske Talenter 2009), som har ledet dette siden 2008. Årets Gatekunst-konsert ble gjennomført i samarbeid med Kronprinsparets fond, og fant sted på Universitetsplassen i Oslo 25. august.

Arkiv for GatekunstProsjektet.